top of page

ECHTGORDIJN • VELOURS BEBE'S IN DE SLAAPKAMER


Heerlijk zacht, een ontzettend warme kleur en een eyecatcher in onze slaapkamer. Ik heb het natuurlijk over onze nieuwe gorijden van ‘Echtgordijn’. De slaapkamer heeft een make-over gekregen en ik ben er zó blij mee! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Laten we eerst eens even kennis maken met echtgordijn Anita is het creatieve gezicht achter Echtgordijn. Voorheen heeft ze behoorlijk wat jaartjes bij de Hema gewerkt op de 'gordijnen afdeling'. Hier was ze verantwoordelijk voor de inkoop van gordijnen en raamdecoratie. Maar na al die jaren voor een baas te hebben gewerkt, begon er toch iets bij haar te kriebelen en werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Anita besloot om voor haarzelf te gaan beginnen en al die jaren ervaring die ze hier had opgedaan, mee te nemen. 'Echtgordijn' werd al snel geboren en dit is waar ze nu haar passie en energie in stopt.

Echtgordijn is een online webshop met een mega groot assortiment aan stoffen. Via Instagram ben ik met Anita in contact gekomen. Ik zag namelijk regelmatig prachtige foto's van gordijnen voorbij komen en dus besloot ik haar eens te berichten. Zelf was ik namelijk opzoek naar iets dat ik niet kon vinden, what's new.. Een bepaalde stof (velours) in 'net die ene' kleur.. Er ging een lange en moeizame zoektocht aan vooraf, maar uiteindelijk heb ik precies dat wat ik in m'n hoofd had zitten gevonden bij Echtgordijn.

Je vind Echtgordijn trouwens alleen online. Het is een bewuste keuze van Anita geweest om enkel een webshop te lanceren en hier geen fysieke locatie aan te koppelen. Zo kunnen de prijzen laag blijven wat het weer een stuk leuker en interessanter maakt voor de klanten. 

Je vind online een prachtige en uitgebreide collectie aan stoffen terug. Als je hier niet datgene kunt vinden wat je zoekt, kun je beter stoppen. De keuze is namelijk reuze :) 

Door middel van een handig stappenplan kun jij je volledige bestelling op de website plaatsen. Het klinkt misschien heel ingewikkeld omdat het om maatwerk gaat, maar dat hoeft het dus helemaal niet te zijn. En mocht je er niet uitkomen, is er altijd ruimte voor advies op maat en begeleiding bij het maken van de juiste keuzes. Ook is het ten alle tijden mogelijk om diverse staaltjes stof op te vragen. Dit heeft mij enorm geholpen bij het maken van de definitieve keuze. 

Ik had dus weer eens iets in m'n hoofd zitten..

Een zachte, velours stof in net die ene kleur. Zie dat maar eens te vinden wanneer het in je hoofd zit en je hier niet van af wilt wijken. M'n zoektocht naar de perfecte gordijnen heeft dus ook even geduurd. Maaaaar... Precies dat wat ik in m'n hoofd had zitten, hangt nu bij ons op de slaapkamer! En dit heb ik te danken aan Echtgordijn.

Zoals jullie wellicht al weten ben ik hoogzwanger en is nesteldrang een feit. Het hele huis is omgegooid en het interieur is al de nodige keren veranderd en onder handen genomen. Zo ook onze slaapkamer, deze heb ik een Scandinavische touch geven. Zo zijn er wat rotan/houten elementen toegevoegd met wat groen (lees nep plantjes). Omdat onze slaapkamer niet heel erg groot is, heb ik geprobeerd om een bepaalde rust te creëren met de gordijn keuze. Hiervoor heb ik gekozen voor een natuurlijke, roest kleurige, velours gordijn. Deze kleur neemt veel warmte met zich mee en heeft een sjieke uitstraling. Dit komt voornamelijk door de stofsoort. Velours is (gelukkig) een blijvende trend in het interieur en perfect voor in de slaapkamer. Want geef nou toe, velours is gewoon een sexy stof! Een zwarte roede en ringen maken de gordijnen helemaal af. Prachtig toch?

Mocht je interesse hebben in dezelfde gordijnen, vind je hieronder de specificaties:

Kleur: 'Elba Roest'

Stofinfo:
  • Breedte: 140 cm

  • 100 % polyester

  • Krimp: 1%

  • Lichtechtheid: 5

Confectie velours gordijnen
  • Enkele onderzoom van 10 cm

  • Geplooid gordijn; altijd met verstelbare plastic haken

  • Gordijn met ringen in maat 25 of 40 mm

  • Max hoogte gordijn 500 cm

  • Deze stof wordt in banen geconfectioneerd.

  • Tip: Neem de breedte iets ruimer, zodat je de delen goed kan laten aansluiten (iets overlappen) zodat er op geen enkele manier licht naar binnen kan komen.

€ 25,00 per meter

Kort samengevat vind ik de webshop van Echtgordijn echt super fijn werken en heel erg overzichtelijk. Het aanbod in enorm en ik weet zeker dat er voor ieder wat wils op terug te vinden is. En eerlijk is eerlijk, wat is het toch heerlijk om een ruimte opnieuw aan te kleden met gordijnen. Ben jij toe aan iets nieuws of wil jij een bepaalde ruimte in huis even lekker opfrissen? Neem dan snel eens een kijkje op de webshop.

Hieronder nog wat fijne tips:

heb jij een kleine slaapkamer?

Wanneer je een niet heel erg grote slaapkamer hebt, kun je het beste kiezen voor gordijnen die reiken tot aan de vloer. Hierdoor lijkt de ruimte namelijk een stuk groter. Lange gordijnen zorgen sowieso voor een ruime en luxe uitstraling, wat wil je nog meer?

De juiste slaapkamergordijnen

Met verduisterende gordijnen krijgt daglicht geen kans. Ideaal als je gevoelig bent voor licht. Mocht je in een wat ouder huis wonen, is het fijn om ook voor een isolerend gordijn te gaan. 

Liever geen gevoerde gordijnen?

Kies dan voor een rolgordijn of shutters. Zo blokkeer je toch voldoende daglicht in je slaapkamer. Kleed je kamer dan aan met mooie sfeergordijnen.

Ik ben benieuwd wat jullie van de gordijnen vinden! Laat je het weten?

#gordijnen #interieur #slaapkamer #velours

bottom of page